Tips för första dejten

Tips för första dejten kan behövas då man ofta kan vara riktigt nervös. Men egentligen finns det inget att vara nervös över, och tänk på att personen du ska dejta troligtvis är lika nervös som dig.

Läs Mer
1

Välj en rolig aktivitet: Fundera på vad personen du ska dejta tycker om. Ni har troligtvis skrivit ett tag och något borde du ha fångat upp. Är det en aktiv person kanske en bio inte är det bästa idén.

2

Håll dejten relativt kort: Låter kanske lite tråkigt men det kan vara skönt att i förväg säga att man har en tid att passa senare på kvällen. På så sätt behöver inte en av er avsluta dejten och dejten blir inte obekvämt lång.

3

Tänk ut frågor hemma: Pinsam tystnad är aldrig en bra grej och speciellt inte på en första dejt. Fundera ut några frågor du kan ställa under dejten för att undvika den pinsamma tystnaden. Kan bli svårt att komma på frågor på plats så alltid bra att vara förberedd.

4

Slappna av: Detta kanske är det svåraste att lyckas med men dejten blir mycket roligare om du lyckas slappna av. Tänk – Vad är det värsta som kan hända?

Glöm inte spana in våra tips på de bästa dejtingsajterna och de bästa dejting apparna.

Dejta säkert

När man ska gå på dejt med en person man träffat online är det viktigt att dejta säkert. Vi ger några enkla tips för att du ska känna dig så säker som möjligt.

  1. Träffa personen på en offentlig plats. Helst på en restaurang eller exempelvis bio. Undvik att ha första dejten hemma hos personen.
  2. Säg till vänner att du ska på dejt. Berätta även vart du ska samt vem du ska träffa.
  3. Ta dig till dejten själv och ta dig även därifrån på egen hand. Bli inte skjutsad av personen du ska på dejt med.
  4. Om du inte känner dig trygg eller bekväm så lämna dejten.

alladejtingsajter.se kan du läsa mer om säker nätdejting.